Abdullah Avcı; “Gayret bizden muvaffakiyet Yüce Allah’tandır”

Abdullah Avcı; “Gayret bizden muvaffakiyet Yüce Allah’tandır”

Ak Partinin bölgede parlayan yıldızı Avukat Abdullah Avcı Ak Pati Adana Milletvekilliği için önümüzdeki günlerde başvuru yapacağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Avcı; “Sevgili hemşerilerim,7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Ak Parti Adana milletvekili olabilmek için yola çıkmış bulunuyorum. Bu amaçla Allah nasip ederse bu hafta içerisinde adaylık başvurusunu yapacağım. 2001 yılında yola çıkan Ak Parti’nin hizmet kervanı, “Yeni Türkiye Güçlü Gelecek” düsturu ile son hızla çalışmalarına devam etmektedir. Yıllardan beri ülkemizin hasret kaldığı siyasi istikrarı sağlayan ve ülkemizi her alanda rekor üstüne rekor kırarak zirveye taşıyan Ak Parti, bu dönemde yine ülkemizin kangren halini almış meselelerini çözmek için taşın altına gövdesini koymuştur. Onlarca yıldır bu milletin başına musallat olan terör belasından kurtulmak, ekonomide ve demokratik yaşamda yüksek standartlara ulaşmak için ayağına takılan prangalardan kurtulup büyük hizmet adımları için azimle mücadelesine devam etmektedir. Yıllardır demokratik siyasetin üzerindeki vesayetlere karşı amansız bir mücadele verilmektedir. Yine ve yeniden daha güçlü bir Türkiye için Ak Parti iktidarı devam etmek zorundadır.

 

Ak Parti iktidarı döneminde ülkemiz çok parlak bir dönem geçirmiştir. Bu muazzam değişimden Adana’mız ve özelde Kozan’ımız birçok yönden nasibini almıştır. Hedefimiz dünyanın en gelişmiş beş ülkesi arasına girmek ve Adana’mızı da Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirmektir. Bu misyonu ancak milli ve manevi değerlerine sahip, ölümüne bu ülkeyi seven, vizyonu ve birikimi olan kadrolar yapabilir. Bu kadro ise Ak Parti bünyesinde mevcuttur. Hem yerel sorunları bilen hem de yasama görevi için en gerekli tüm değerleri taşıdığımıza inanıyoruz. Bölgemizin sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. Yıllardır aktif siyasi görevimiz bizlere bunları öğretmiştir. Bu anlamda tüm partili kardeşlerimin ve siz değerli hemşerilerimin desteğini bekliyorum.

 

Son olarak şunu söylemek isterim ki, Ak Parti kurulduğu andan itibaren bu davaya gönül vermiş bir kişi olarak hem sahada görev yaptım hem de gönüllü olarak her seçim dönemlerinde partimin emrinde oldum. Bu süreçte Ak Parti birçok suikasta uğradı. Kapatılma davası açıldı. Kafalarda soru işaretleri oluştu. Her dönemde savrulmadan, ilkeli duruşumuzu bozmayan bir kişi olarak adaylık mücadelesi neticesi ne olursa olsun yine partimin emrinde bir nefer olarak çalışacağımı peşinen belirtmek isterim. Gayret bizden muvaffakiyet Yüce Allah’tandır” dedi.

 

Abdullah Avcı Kimdir?

1966 yılında Kozan’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Kozan’da yaptı. Kozan İmam Hatip Lisesinden 1985 yılında birincilikle mezun oldu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 2. olarak bitirdi. Aynı yıl girdiği öğretmenlik sınavını Türkiye birincisi olarak kazandı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1990-2006 yılları arası Ankara ve Kozan’da öğretmenlik yaptı. 1995 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamladıktan sonra Ankara’nın Çubuk İlçesinde bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra memleketim Kozan’a döndü. 1997 yılından bu yana Kozan’da serbest avukat olarak çalışmaktadır. 2002-2004 yılları arasında Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2005 yılında Uzman öğretmenlik sınavını kazandı. 2006 yılı Şubat ayında seçildiği Ak Parti Kozan İlçe Başkanlığı görevini 25 Ekim 2008 tarihine kadar sürdürdü. Adana İl Başkanlığının düzenlediği Yerel Yönetimler Siyaset Akademisini 3.olarak bitirdi. 2004 ve 2009 yıllarında Ak Parti Kozan Belediye Başkanlığına 2011 yılında ise Milletvekilliğine aday adayı oldu. Halen Kozan’da serbest avukat ve öğretmen olarak çalışmaktadır. Avcı, evli ve dört çocuk babasıdır.